2018

Valpar planeras till vinter/vår 2019. Mer info senare.
 

Vår stamtik, Nickan, har tilldelats SBK´s Korningsdiplom 2 gånger, och har 7 korade avkommor i en kull på totalt 8 individer (Z-kullen) och 4 korade avkommor i en kull på totalt 5 individer (Y-kullen). Hon är också mor/mormor till Sveriges första (och så här långt de enda) IPO meriterade Beauceroner (3 st IPO3, 2 st IPO2, i Sverige, och 2 st exporter med IPO3 i Finland), samt mor & mormor till Väktarhundar, Räddningshundar och Försvarsmaktshund i aktiv tjänst, och 4 gdk. på L-test (1 polisiärt & 3 Väktarbruk). 1 Bruks Champion, 1 Rallylydnads Champion, 7 stycken är Svenska Utställningschampions, 7 är Danska, 1 är Finsk och 4 är Norska Utställningschampions. 2 tävlar Svensk skydd, 3 godkända i Elit sök/spår och 6 st är Rallylydnads Mästare. Även SM Guld & Silver, i Sverige och Finland, i Cani Cross, samt Vice världsmästare i IPO3 för franska herdehundar, finns med bland meriterna. Vi ser en god bredd arbetsmässigt i Nickans avkommor. 2013-2015 fick vi svenska beauceronklubbens utmärkelse för god uppfödarstatestik på vår Z-, Y- och K-kull och 2014-2016 fick vi SBK´s Korningsdiplom för kennel och avelstikar. 2017 fick vi dessutom SKK´s BPH Uppfödardiplom. Vi är mycket tacksamma för Nickan, våra duktiga valpköpare och äran tillfaller naturligtvis dem!! Vi saknar endast 1 poäng för att få bruksavelspris enbart på Nickans Z-kull.
Våra valpar födds och bor i vårt hus som fullvärdiga familjemedlemmar under hela sin uppväxt. De blir miljö - och socialtränade kontinuerligt utanför hemmets lugna vrå, och däri ingår bilfärder redan från tidig ålder. Vi lägger all vår tid på våra valpar och kommande valpköpare därför är minst en av oss alltid hemma 24 timmar om dygnet. Att föda upp valpar är ett heltidsarbete, med stort ansvar, för oss. Vi rekommenderar er att höra av er i god tid, om ni är intresserad av en valp, då vi endast parar våra tikar efter förfrågan och intresse från valpköpare.

En valp från oss är:
* En fullvärdig familjemedlem och van vid hemmets alla ljud och djur
* Registrerad i SKK och Id märkt
* Vaccinerad, avmaskad och veterinärbesiktigad
* Leveransklar vid 8 veckors ålder
* Försäkrad i Agria med dolda fel försäkring i 3 år
* In- klickad, social- & miljötränad och van vid att åka bil
* Garanterad support & hjälp hela livet
* Reserverad innan parning!

Vi söker valpköpare som vill leva ett aktivt liv och ser gärna att det finns mål och ambitioner. Ett hundköp ska vara väl planerat och det ska finnas både tid, engagemang och ekonomi. En valp från oss ska leva som fullvärdig medlem i familjelivet med allt vad detta innebär, men också få egen tid till träning/motion dagligen, för att må bra. Vidare önskar vi hålla kontakt med nya ägarna under hela valpen/hundens liv.

 

 

Vi samarbetar med andra uppfödare, såväl i Sverige som i övriga Europa, och kan även bistå med hjälp att importera en valp.

Vid intresse, vänligen maila oss grandlutinvalp@gmail.com eller ring 073-600 25 06